CKB donirala sredstva Glavnom gradu za izgradnju Dječje kuće

21 april 2022

Gradonačelnik Podgorice, Ivan Vuković i predsjednik Upravnog odbora CKB-a, Tamaš Kamaraši, potpisali su ugovor o donaciji Glavnom gradu za izgradnju Dječje kuće u Tološima – novog socijalnog servisa u čijoj osnovi je borba protiv svih vidova nasilja nad djecom.

“Ovaj ugovor, vrijedan 30.000 eura, će nam omogućiti da do kraja tekuće godine pokrenemo novi socijalni servis koji smo nazvali Dječja kuća. Konkretno, za ovaj novac ćemo kupiti jedan objekat površine 80 metara kvadratnih, i taj objekat će biti na našoj parceli koja se nalazi u Tološima. U tom objektu, multidisciplinarni tim koji ćemo u međuvremenu formirati, će raditi na podizanju svijesti o problemu nasilja nad đecom. Dakle, s jedne strane taj socijalni servis će imati edukativni karakter, a sa druge strane ideja je da se u tom objektu, u perspektivi, omogući urgentni smještaj za đecu žrtve nasilja. Nadamo se da neće biti potrebe za tim, ali bojim se, kako stvari stoje, da to hoće biti slučaj”, kazao je Vuković i podsjetio na vrlo pozitivno iskustvo sa Kućom zdravlja.

Predsjednik Upravnog odbora Crnogorske komercijalne banke, Tamaš Kamaraši, istakao je da izgradnja Dječje kuće povećava kapacitete za profesionalnu podršku i rehabilitaciju djece koja su žrtve nasilja, te da je riječ o inicijativi koju je CKB rado podržala.

“Novi socijalni servis Glavnog grada omogućiće im boravak u sigurnom okruženju, ali i veoma potrebnu pažnju i razumijevanje. Donirajući sredstva za izgradnju Dječje kuće, želimo naglasiti da je CKB partner za sve aktivnosti kojima možemo preventivno djelovati i pružiti još odlučniji odgovor na ozbiljan izazov sa kojim se suočavamo. Ponosan sam što možemo podržati ovaj projekat”, kazao je Kamaraši i istakao da je CKB kroz inicijative koje realizuje, ali i kao članica UNICEF-ovog Poslovnog savjeta za prava djeteta, posvećena unapređenju položaja djece i mladih u Crnoj Gori.

Novosti