Važno obavještenje: Zloupotrebe putem e-maila

U periodu od početka pandemije koronavirusa pa do danas, zabilježen je porast hakerskih aktivnosti širom svijeta. Najveće kompanije u svijetu, pa i Crnoj Gori, često su predmet zloupotrebe na društvenim mrežama i putem interneta uopšte.

Obavještavamo javnost da je pojedinim građanima Crne Gore stigao mail sa informacijom da je nalog za CKB GO internet i mobilno bankarstvo istekao i da je potrebno da ga produže klikom na link iz mail-a. Ovakve lažne poruke, sa imenom i logom naše kompanije, služe da dovedu u zabludu klijente i zloupotrijebe njihove podatke.

Molimo sve naše klijente, prije svega korisnike CKB GO servisa, da u slučaju prijema sličnog mail-a, ne postupaju prema instrukcijama navedenim u sadržaju i da, ukoliko su postupili, kontaktiraju CKB Call Centar na broj telefona 19894.

Apelujemo na građane da ne nasijedaju na ovakve lažne pokušaje i da nikada ne šalju lične podatke putem mail-a ili društvenih mreža.

Molimo klijente da ovakve lažne pošiljaoce koji vrše zloupotrebe predstavljajući se kao CKB, prijave zvaničnim tijelima Crne Gore, CIRT-u (www.cirt.me), kao i Agenciji za zaštitu ličnih podataka.

Još jednom napominjemo da CKB nikada od Vas neće tražiti sprovođenje bilo kakve slične akcije putem email-a, SMS-a ili telefona.
Novosti