CKB

CKB Debit Mastercard® Contactless kartica

 • Brži način plaćanja
 • Beskontaktna kartica
 • Za iznose do 25 EUR nije potrebna autorizacija PIN-om

  Opis proizvoda

  CKB Debit Mastercard Contactless kartica je međunarodna Mastercard debitna kartica koja omogućava jednostavno i sigurno raspolaganje sredstvima sa tekućeg računa za koji je neposredno vezana. Sredstva na računu su raspoloživa u svakom trenutku, nezavisno od toga da li ste u zemlji ili u inostranstvu, bez rizika posjedovanja gotovine, uz mogućnost njenog jednostavnog podizanja.

  CKB Debit Mastercard® Contactless kartica je brži način plaćanja. Dovoljno je da je prislonite na CKB PinPad uređaj i vaše plaćanje je već obavljeno uz autorizovanje PIN-om za iznose veće od 25 EUR. Beskontaktno plaćanje štedi vaše vrijeme, na siguran i komforan način...

  Prednosti korišćenja CKB Debit Mastercard® Contactless kartice

  • Beskontaktno plaćanje
  • Nije potrebna autorizacija PIN-om za iznose do 15 EUR
  • Omogućava Vam plaćanje roba i usluga na prodajnim mjestima i podizanje gotovine na bankomatima i cash advances isplate u zemlji i inostranstvu sa oznakom Mastercard
  • Na bankomatima Crnogorske komercijalne banke AD Podgorica možete dobiti uvid u raspoloživo stanje na tekućem računu.
  • Na bankomatima Crnogorske komercijalne banke AD Podgorica možete kupiti dopunu za 067, 068 i 069 mobilnu mrežu.
  • Na POS terminalima Crnogorske komercijalne banke AD Podgorica kod ovlašćenih dilera možete kupiti dopunu za 067, 068 i 069 mobilnu mrežu.
  • Kao korisnik CKB Debit Mastercard® Contactless kartice dobijate i VISA Classic Debit Contactless karticu besplatno.

  Gdje možete dobiti CKB Debit Mastercard® Contactless karticu

  Namijenjena je svim građanima Crne Gore, koji ostvaruju redovna mjesečna primanja (plata ili penzija) preko tekućeg računa otvorenog kod Crnogorske komercijalne banke AD Podgorica. Takođe, kartica je namijenjena svim rezidentima i nerezidentima koji nemaju primanja, pod uslovom da imaju otvoren transakcioni račun u Crnogorskoj komercijalnoj banci AD Podgorica.

  Klijentima CKB-a ova kartica biće automatski i besplatno reizdata nakon isteka CKB Maestro kartice, dok svi ostali mogu aplicirati u najbližoj poslovnici CKB-a. Karticu možete koristiti istog dana kada je dobijete.

  Bezbjednost

  Kada dobijete karticu obavezno je potpišite. Nepotpisana kartica se smatra nevažećom. Korisnik kartice uz karticu dobija i njen tajni identifikacioni broj (u daljem tekstu: PIN). Neophodno je da korisnik kartice čuva svoj PIN u tajnosti, da ga ne saopštava drugim licima, da ne postoji pismeni trag istog kako bi eliminisali rizik od zloupotrebe kartice. Prilikom unošenja vašeg PIN broja na bankomatu ili POS terminalu sačuvajte privatnost. Provjerite iznos transakcije prije potpisivanja računa.

  Prijava gubitka ili krađe kartice

  U slučaju da ste izgubili karticu ili vam je ona ukradena molimo vas da kontaktirate CKB Call Centar 19894. Kartica će biti automatski blokirana od momenta kada ste kontaktirali banku. Ukoliko ne prijavite gubitak ili krađu bićete odgovorni za cjelokupan dug.

  Reklamacija

  Ukoliko korisnik kartice smatra da mu neki troškovi ne pripadaju ili su pogrešno obračunati, može se obratiti banci radi reklamiranja istih uz podnošenje računa i druge dokumentacije koju banka od njega može tražiti. Rok za podnošenje reklamacije je 72h od datuma transakcije.

  Banka ne preuzima odgovornost za kvalitet i količinu robe odnosno usluge kupljene karticom. Reklamaciju u vezi sa kvalitetom i količinom robe, odnosno kvalitetom usluge, korisnik rješava sa prodajnim mjestom. Bez obzira na ishod reklamacije korisnik je dužan podmiriti ukupan dug po kartici.

  Ako banka utvrdi da je reklamacija opravdana, odobriće račun vezan za karticu, a u slučaju neopravdane reklamacije korisnik snosi sve troškove.

  Informacije

  Za sve informacije vezane za poslovanje platnim karticama pozovite CKB Call Centar na 19894.