CKB

3D Secure usluga

  • Povećana bezbjednost trgovine na internetu
  • Jednokratni SMS kod za potvrdu plaćanja
  • Besplatno za sve CKB klijente

Bezbjedna trgovina na internetu

U skladu sa Mastercard i VISA sigurnosnim zahtjevima CKB je na svim platnim karticama aktivirala besplatnu funkcionalnost 3D Secure Code, kako bi svojim korisnicima pružila veću bezbjednost prilikom trgovine na internetu.

Važno je napomenuti da ćete prilikom internet plaćanja kod trgovaca koji nemaju obezbijeđenu 3D Secure Code verifikaciju moći da obavite transakciju na uobičajen način bez korišćenja jednokratne SMS lozinke.

Ukoliko posjedujete CKB platnu karticu, za pravilno funkcionisanje ovog servisa provjerite da li je ažuriran Vaš broj mobilnog telefona registrovan u bančinom sistemu.

To možete učiniti tako što ćete poslati poruku putem CKB GO aplikacije ili posjetiti bilo koju CKB poslovnicu gdje će Vam ova usluga biti omogućena. Ukoliko nemate ispravan broj mobilnog telefona dodijeljen vašem nalogu, nećete moći da obavite kupovinu na internetu kod trgovaca koji podržavaju 3D Secure Code.

Većina trgovaca u Crnoj Gori, Evropi i svijetu već pruža ove usluge. Za veću sigurnost plaćanja putem interneta, potražite trgovce sa oznakom Mastercard SecureCode, Mastercard ID Check ili Verified by VISA.

Kako bezbjedno plaćati na internetu?

  • Potrebna Vam je CKB Mastercard ili CKB Visa platna kartica;
  • Aktivna 3D Secure usluga;
  • Prilikom kupovine na internetu, na ekranu se otvara 3D Secure dialog box i vrši se provjera da li je kartica uključena u program sigurne kupovine. Od Vas će biti zatraženo da unesete autorizacioni kod koji ćete primiti na broj mobilnog telefona koji je registrovan u banci. Kod je jedinstven i ima ograničeno važenje od 5 minuta.

Prednosti

  • Veća sigurnost za online plaćanja putem dodatne identifikacije;
  • Plaćanje se može izvršiti samo nakon unosa ispravne SMS lozinke;
  • Imate prednost u slučaju osporavanja internet transakcije za koju se sumnja da je zloupotrijebljena.

Kako besplatno aktivirati 3D secure?

Registracija, primanje i korišćenje jednokratne 3D lozinke putem SMS servisa je besplatno za korisnike CKB usluga.

Ukoliko nemate registrovan broj mobilnog telefona na svom nalogu u banci, nećete moći da obavljate online 3D Secure Code kupovinu. Neophodno je da broj svog mobilnog telefona registrujete u banci, tako što ćete poslati poruku putem CKB GO aplikacije ili posjetiti bilo koju CKB poslovnicu gdje će Vam ova usluga biti omogućena.