CKB

Mastercard Business debitna kartica

 • vezana za transakcioni račun za vršenje nacionalnih platnih transakcija
 • cash-in funkcija

Opis proizvoda

Mastercard Business debitna kartica namijenjena je poslovnim ljudima kojima će korišćenje ove kartice svakodnevno poslovanje učiniti sigurnijim, jednostavnijim i ugodnijim. Mastercard Business debit kartica se može izdati svakom pravnom licu sa stalnim sjedištem u Crnoj Gori, koja su klijenti Crnogorske komercijalne banke AD Podgorica.

Ovlašćeni korisnici kartice imaju mogućnost da vrše transakcije karticom u visini raspoloživih sredstava po transakcionom računu u nacionalnom platnom prometu uključujući iznos dozvoljenog prekoračenja po računu (overdraft), a u skladu sa prethodno definisanim dnevnim ATM i POS limitima, koje je prethodno odobrio ovlašćeni zastupnik kompanije.Osim podizanja gotovine na bankomatima i plaćanja na POS uređajima u zemlji i inostranstvu, ovlašćeni korisnici kartica imaju mogućnost i deponovanja sredstava Mastercard Business Debit karticom na račun za koji je vezana kartica na CKB bankomatima (Cash-in usluga). Karticom je takođe moguće vršiti i kupovinui preko interneta.

Prednosti korišćenja

 • Debitna kartica vezana transakcioni račun za vršenje nacionalnih platnih transakcija,
 • Jednostavno i lako praćenje troškova poslovanja
 • Mogućnost deponovanja sredstava na karticu putem CKB bankomata (cash-in usluga)
 • Omogućava vam plaćanje roba i usluge i podizanje gotovine u zemlji i inostranstvu na prodajnim mjestima sa oznakom Mastercard.
 • Mogućnost korišćenja kartice na Internetu.
 • Broj korisnika kartice je neograničen.
 • Na bankomatima Crnogorske komercijalne banke AD Podgorica možete dobiti uvid u raspoloživo stanje.
 • Na bankomatima Crnogorske komercijalne banke AD Podgorica možete kupiti dopunu za 067, 068 i 069 mobilnu mrežu.
 • Na POS terminalima Crnogorske komercijalne banke AD Podgorica kod ovlašćenih dilera možete kupiti dopunu za 067, 068 i 069 mobilnu mrežu.
 • Smanjujete potrebu odlazaka u banku - mogućnost provjere izvršenih transakcija sa karticama putem CKB GO aplikacije.

Gdje možete dobiti karticu?

Za karticu možete aplicirati u bilo kojoj od poslovnih jedinica Crnogorske komercijalne banke AD Podgorica širom Crne Gore. Karticu možete koristiti istog dana kada je dobijete.

Bezbjednost

Kada dobijete karticu obavezno je potpišite. Nepotpisana kartica se smatra nevažećom. Korisnik kartice uz karticu dobija i njen tajni identifikacioni broj (u daljem tekstu: PIN). Neophodno je da korisnik kartice čuva svoj PIN u tajnosti, da ga ne saopštava drugim licima, da ne postoji pismeni trag istog kako bi eliminisali rizik od zloupotrebe kartice. Prilikom unošenja vašeg PIN broja na bankomatu ili POS terminalu sačuvajte privatnost. Provjerite iznos transakcije prije potpisivanja računa.

Prijava gubitka ili krađe kartice

U slučaju da ste izgubili karticu ili vam je ona ukradena molimo vas da kontaktirate CKB Call Centar. Kartica će biti automatski blokirana od momenta kada ste kontaktirali banku. Ukoliko ne prijavite gubitak ili krađu bićete odgovorni za cjelokupan dug.

Informacije

Za sve dodatne informacije posjetite najbližu poslovnicu CKB-a ili pozovite CKB Call Centar na 19894.