CKB

Devizni prilivi (Loro doznake)

  • Olakšava ino plaćanja
  • Jednostavan način za realizaciju ino plaćanja
  • Izuzetno jeftin način realizacije ino plaćanja

Opis proizvoda

Devizna doznaka predstavlja instrument u međunarodnom platnom prometu. Klijentima omogućava izvršavanje i naplatu obaveza prema licima iz inostranstva, po osnovu kupovine odnosno prodaje određene robe ili usluge. Devizna doznaka kao instrument platnog prometa sa inostrastvom služi i za realizaciju transfera po osnovu izvršene usluge, za transfere raznih vrsta pomoći javnom i privatnom sektoru. Ona se koristi uglavnom u situacijama kada postoji povjerenje među licima koja obavljaju kupoprodajnu transakciju i nije poželjna za visokorizična plaćanja. Obzirom da je provizija koja se naplaćuje niska, ovaj instrument se najčešće koristi za devizna plaćanja.

Loro doznaka je doznaka u korist klijenata Banke po različitim osnovama, odnosno, loro doznaka predstavlja instrument platnog prometa putem kojeg domaće fizičko lice vrši naplatu potraživanja iz inostranstva ili realizuje ostale novčane prilive iz inostranstva.

Proizvod je namijenjen svim fizičkim licima koja imaju otvoren transakcioni račun za izvršavanje međunarodnih platnih transakcija kod Banke.

Cijena proizvoda

Provizija po Loro doznakama za građane se naplaćuje u zavisnosti od visine priliva:

  • Na iznos do 3.000 € provizija iznosi 1%.
  • Na iznose od 3.000€ do 50.000€ provizija iznosi 0,5%.
  • Na iznose preko 50.000€ provizija iznosi 0,3%.

Na koji način možete koristiti proizvod

Potrebno je da imate otvoren transakcioni račun za izvršavanje međunarodnih platnih transakcija kod CKB-a. Transakcioni račun za izvršavanje međunarodnih platnih transakcija se otvara uporedo sa otvaranjem transakcionog računa za izvršavanje nacionalnih platnih transakcija kod Banke. Otvaranje ova dva transakciona računa građani mogu realizovati na šalteru Banke, uz prilaganje lične karte, kao isprave kojom se potvrđuje identitet klijenta.

Da bi se realizovala loro doznaka, klijent ne mora dolaziti u banku, kao ni podnositi određena dokumenta, već banka obavještava klijenta o prilivu iz inostranstva.

Informacije

Za sve dodatne informacije posjetite najbližu poslovnicu CKB-a ili pozovite CKB Call Centar na 19894.